DİYARBAKIR KULP İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Yılı Sodes Proje Başvuruları Başladı

2015 Yılı Sodes Proje Başvuruları Başladı

Kalkınma Bakanlığı´nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı teklif çağrıları 13.03.2015 tarihi itibari ile başlamış olup, 2015 yılı Uygulama Usul ve Esasları gereğince hazırlanacak olan projelerin son başvuru tarihi15.04.2015’dir.

 

Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, Kalkınma Bakanlığınca uygulanan ve istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen SODES Programı 2015 yılı başvuru süreci başlamıştır.

 

        Müdürlüğümüzce aşağıda belirtilen konu başlıkları altında bir toplantı yaparak ilçemizin öncelikli ihtiyaçları olan konu başlıkları ve Projeler  belirlenecektir.

 

*SODES kapsamında sosyal içerme, istihdam ve kültür, sanat ve spor alanlarında hazırlanan projeler desteklenecektir.

 

 *Bakanlığa teklif edilecek projelerin SODES destek tutarının bütçe büyüklüğünün alt sınırı 100.000,00 TL, üst sınırı ise 500.000,00 TL’dir.

 

Genel bütçe kapsamında yer alan kamu idareleri ve özel bütçeli kurumlar projelere eş finansman katkısı sağlamayacaklardır.

 

 *Belediyeler, il ve ilçe özel idareleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca teklif edilen projelerde SODES destek tutarının en az %10’u oranında eş finansman katkısı zorunludur.

 

 *SODES destek tutarının proje hesabına yatırılabilmesi için eş finansman tutarının proje hesabına yatırıldığını gösterir banka dekontunun valiliğe teslimi gereklidir.

 

Kamu kuruluşlarının il müdürlükleri en fazla 10ilçe müdürlükleri ise en fazla 3 proje teklifinde bulunabilir.

 

 *SODES kapsamında sosyal yardım mahiyetindeki projeler desteklenmez.

 

SODES kapsamında okul derslerini takviye amaçlı etüt faaliyetleri ve sınavlara hazırlık amacı taşıyan kurs projeleri desteklenmez.

 

 *Projeler kapsamında üniversitelere ait alanlarda herhangi bir tadilat, kiralama ve tefrişat işlemi gerçekleştirilemez.

 

Açık hava spor alanı, semt sahası, halı saha, yürüyüş parkuru ve fitness odası içeren projeler faaliyet odaklı olması ve ilin toplam ödenek tutarının yüzde 15’ini geçmemesi kaydıyla desteklenecektir.

 

SODES Programı, illerin altyapı ihtiyaçlarını gidermekten ziyade mevcut altyapıyı sanatsal, sportif, kültürel, eğitim ve istihdam benzeri faaliyetlerle harekete geçirecek biçimde uygulanmaktadır. Bu açıdan çocuk parkı yapımı, tiyatro/sinema/konferans salonu oluşturulması gibi projeler müstakil bir proje olarak teklif edilemez. Ancak faaliyet içeren ve geniş kapsamlı projelerin bir bileşeni olarak bütçelendirilebilirler. Söz konusu projelerde tadilat ve tefrişat giderleri toplam proje bütçesinin yüzde 30’unu geçemez.

 

* Proje teklifleri geçmiş yıllarda olduğu gibi SODES-BİS aracılığıyla sisteme yüklenip alınan çıktılar onaylanarak Valiliğe teslim edilecektir.

 

 

Müdürlüğümüzce daha önceki başvuru şifreleri kullanarak SODES-BİS aracılığıyla sisteme proje yüklenebileceği gibi SODES resmi internet sitesinden yeni şifrede alabileceklerdir.

 

 

Program ve başvuruları hakkında bilgi alınabilecek internet sitesi ve Valiliğimizde oluşturulan yardım masasının iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.



2015 SODES Uygulama Usul ve Esasları için tıklayınız... 


Merkez Yeni Mahalle 227. Sokak No3 - 0412 8312001

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.